Mısır'a Nasıl Gidilir?


Mısır'a Girerken:

varış
Mısır'a giriş, Avustralyalılar, İngilizler, Kanadalılar, AB sakinleri ve ABD'li gezginlerin veriliş tarihinden itibaren en az altı ay boyunca geçerli bir pasaport gerektirir. Bu ülkelerin vatandaşları, varışta üç ay geçerli olan turist vizesi alabilir. Ayrıca, farklı ülkelerde bulunan Mısır konsolosluklarından vize alınabilmektedir. İş vizesi başvuruları için, ziyaret sebebini belirten şirketten bir talep gereklidir. Varışta seyahat vizesi Mısır'daki aşağıdaki havaalanlarından elde edilebilir: Kahire, Luksor, Şarm El-Şeyh ve Hurghada ve İskenderiye limanı.

Mısır'a Hava Yoluyla Seyahat:

Mısır, uluslararası havayolları tarafından dünyanın dört bir yanından düzenli ve direkt uçuşlar ile birçok yere bağlanmış durumdadır. British Airways, Air France ve KLM, düşük maliyetli taşıyıcı easyJet ile birlikte düzenli havayolları arasındadır. Mısır'daki uluslararası havaalanları İskenderiye, Luksor, Kahire, Şarm El-Şeyh, Marsa, Asvan ve Alam'da bulunmaktadır.
varış

Mısır'daki ulusal havayolu Mısır Havayolları (MS); ağı meşgul ve ABD'de New York'a, Tayland'daki Bangkok'a, Hindistan'daki Malezya ve Mumbai'deki Kuala Lumpur'a bağlanıyor. Kahire'den direkt uçuşlar Afrika, Fas, Nairobi ve Johannesburg'dan temin edilebilir. EgyptAir'in yurtiçi ağı Mısır'daki tüm büyük kasaba ve şehirlerle iyi bağlantılara sahiptir. İlkbahar ve sonbahar en yoğun turist zamanları ve dolayısıyla Mısır'daki en pahalı uçulan mevsimlerdir. Ancak, Temmuz-Ağustos, aylarında uçmak yılın en uygun tarihleridir.

Mısır'daki başlıca uluslararası havaalanları
  • Kahire Uluslararası Havaalanı, Havaalanı Kodu-CAI
  • Şarm El-Şeyh Uluslararası Havaalanı, SSH
  • Hurghada Uluslararası Havaalanı, HRG
  • Luxor Uluslararası Havaalanı, LXR

Uluslararası uçuşlara ek olarak, Aswan, Luxor ve Kahire'ye charter seferleri vardır.

Mısır'a Tren / Trenle Seyahat


varış
Kuzeybatı uluslararası komşularına demiryolu bağlantıları mevcut değildir. Sudan'daki Wadi Halfa ve Aswan'daki tren yolları Nasser Gölü'nün karşısındaki bir tekne ile birbirine bağlanmıştır.

 

Mısır'a Kara Yoluyla Seyahat


Mısır, kara yolu ile kolayca girilemez ve sınırdaki bürokrasi, arabaların ve antrenörlerin girişini engelleyebilir.
Mısır, Orta Doğu'dan, İsrail’den Akabe Körfezi’ndeki Taba’da, Kuzey Sinai Sahili’nde ise Rafah’ta yer alan Sina’dan Sina’ya iki büyük kara geçişi ile girilebilir. Tel Aviv'den Kahire'ye bir otobüs de cumartesi günleri hariç her gün mevcuttur.
Libya'dan karayolu ile seyahat ederken İskenderiye ve Kahire ile Trablus veya Bingazi arasında düzenli otobüs seferleri vardır.

Mısır Deniz Yoluyla Seyahat


varış
Mısır'ı anakaraya bağlayan feribot güzergahları şu anda mevcut değil. Ancak, Sina Yarımadası'nda bulunan Nuweiba ve Taba'dan ve Ürdün'deki Akabe'den günlük feribotlar işlevseldir. Ayrıca Sudan'daki Wadi Halfa'dan Mısır'daki Yüksek Baraj'a aralıklı feribot seferleri mevcuttur. Ayrıca Cidde'den Süveyş’e Suez Kanalı’ndan Süveyş’e araba feribot servisi de var. Birçok yolcu gemisi, Afrika güzergahlarının bir parçası olarak Mısır'da da durmaktadır ve esas olarak Port Said ve İskenderiye'de bulunmaktadır.
Kıbrıs ve Yunanistan'dan deniz yoluyla Mısıra giderken, Kıbrıs'ta Limasol'dan ve Yunanistan'da Rodos'tan, sadece yaz mevsiminde İskenderiye'ye giden feribotlar var.
Ürdün'den deniz yoluyla Mısır'a yolculuk yaparken, birçok sürat teknesi ve feribot koşusu var. Burada ana geçiş noktaları, Sina'daki Nuweiba ve Ürdün'deki Akabe'dir.
Türkiye'den deniz yoluyla Mısır'a yolculuk yaparken, Türkiye'de Antalya'dan Lübnan ve Suriye feribotları, Lübnan'daki Beyrut ve Suriye'deki Lattakia ile kolayca ulaşılabilen Alexandria var.
Suudi Arabistan'dan deniz yoluyla Mısır'a giderken, Cidde'den Mısır'a 36 saatte direkt feribot seferleri mevcuttur. Hac sırasında bu feribotlar çok kalabalıktır, bu nedenle bu süre zarfında önceden rezervasyon yaptırmanız tavsiye edilir.
Not:  Feribot saatleri yıl boyunca sabit değildir ve mevsime, yılın zamanına ve hava durumuna göre değişebilir, bu nedenle herhangi bir rahatsızlıktan kaçınmak için önceden kontrol edilmesi en iyisidir.

Mısır'ı ziyaret etmek için en iyi zaman


varış
Sıcaklık ve havanın güzel kaldığı Kasım-Mart arası zaman, Mısır'ı ziyaret etmek için en uygun zamandır. Geceleri soğuk veya rahatsız olmaz. Ancak, bu aylarda su aktiviteleri yapmayı planlıyorsanız, suyun biraz serinleyeceğini unutmayın. Mısır'da kış, otellerin ve diğer oranların üst kata çıkabileceği, ancak ideal Mısır için turizm için en yoğun sezondur. yolculuk, bu en iyi mevsim.
Yazları boyunca, Mısır'da hava sıcak ve kuru kalır, sıcaklık bazı yerlerde 50 ºC'ye kadar ulaşabilir, bu da 122º F! Yani, bir kış gezisi neden en iyi bahis olabilir?

Mısır turları


varış
Burada faaliyet gösteren birçok seyahat şirketi ile Mısır'a sayısız organize turlar var. Gezici grup turları, Nile yolculukları, karaya ait safariler ve dalış gezileri gibi turlar seyahat edenlerin tercihlerine göre seçilebilir. Güvenlik tamamen kapandığı ve hatta off-road etkinliklerinin daha güvenli olduğu bir grup seyahati genellikle tavsiye edilir. Bir Mısır turu planlarken, fiyat ve kapsayıcılıklarda büyük bir fark olarak alışveriş yapmak için elinden gelenin en iyisi vardır, bu da sadece kapsamlı bir araştırma ve pazarlıktan sonra sonuçlandırmanız gerekir.

Mısır Ask-Aladdin heyecan verici aktiviteler, macera dolu bir tatil, muhteşem manzaralar ve gezegenin bu en güneşli sahil şeridinde rahatlama saatlerini dört gözle beklemenize yardımcı olabilir. Mısır, tarihi döneme, antik çağa uzanan hareketli piramitlerle dolu tarihi bir hazine evi, hareketli ortaçağ pazarları, canlı renkler ve palmiye ağaçlarının vahalarıyla dolu sonsuz çöllerle dolu. Öte yandan, modern kıyı tatil köyleri, yoğun şehir hayatı ve her iki dünyanın en iyilerini birleştiren birçok alan var. Mısır'da, aynı zamanda insanoğlunun bildiği en iyi dalış deneyimini de şımartabilirsiniz. Kısacası, Mısır yaşayan bir müze ve dünyanın başka yerlerinde bulamayacağınız bir deneyimi dolduran sonsuz cazibe merkezidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TİFLİS’E NASIL GİDİLİR

Batum'a Nasıl Gidilir ?