LONDRA'YA NASIL GİDİLİR?

Londra'ya hoşgeldiniz

Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Londra'nın herkes için bir şeyleri vardır: tarih ve kültürden iyi yemeklere ve iyi zamanlara.

Zaman yolculuğu

Tarihte batırılmış, Londra'nın göz açıcı antik döneme ait zengin dikişleri her yerdedir. Şehrin binaları, benzersiz ve dinginleşen bir biyografide dikkat çekici bir dönüm noktasıdır ve bunların büyük bir kısmı - Londra Kulesi, Westminster Abbey, Big Ben - anında tanınabilir yapılardır. Havada bir çatırdama yol açacak kadar fazla yenilik var (Shard, Tate Modern uzantısı, planlı Bahçe Köprüsü), ancak Londra'nın yüzyıllık eski hikayesini asla terk etmiyor. West End'de etrafınızdaki mimari ihtişam yükselir, antik kalıntılar şehri ve büyüleyici barları tarihi mahalleleri, yapraklı banliyöleri ve nehir kıyılarını noktalıyor. İstediğini al.

Sanat kültürü
Sanat ve kültürün yorulmak bilmeyen bir yenilikçisi olan Londra, bir fikir ve hayal gücü kentidir. Londralılar her zaman şiddetli bağımsız düşünürler (ve eleştirmenler) olmuşlardı, ama çok geçmeden insanlar avangard olarak gördükleri her şeye şüpheyle yaklaşmıştı. Bu geçmişte yaşanıyor ve şehrin yaratıcı ortamı, tiyatral yenilik, çağdaş sanat, öncü müzik, yazı, şiir, mimari veya tasarım olsun, sol alandaki tavırla şekillendiriliyor. Gıda, bazı çevrelerde yorulmak bilmez bir saplantı haline gelen başka bir yaratıcı arenadır.

çeşitlilik
Bu şehir çok kültürlüdür, üç Londralıdan biri yabancı olup, 270 uyruklu kişiyi ve 300 dili temsil eder. Britanya, Brexit'e oy vermiş olabilir (Londralıların çoğunluğu olmasa da), ancak şimdilik Londra dünyanın en kozmopolit şehirlerinden biri olmaya devam etmekte ve çeşitlilik günlük yaşamı, yemeği, müziği ve modayı aşılamaktadır. Hatta içsel olarak İngiliz kurumlarına nüfuz eder; British Museum ve Victoria & Albert Museum, muhteşem görkemli koleksiyonlara sahiptir. Asırlar süren Borough Market, dünyaca ünlü gurme spektrumunu işletmektedir.

İki Şehrin Hikayesi
Londra, geniş-açık manzaralar ve yapraklı manzara, yüksek yoğunluklu, manzara dolu kentsel keşif gibi kaçıyor. Merkez Londra, büyük müzeler, galeriler ve en ikonik turistik mekanların birleştiği yerdir, ancak kalabalıklardan kaçmak ve geniş açık yeşil alanlara tırmanmak için Hampstead Heath veya Kraliçe Elizabeth Olimpiyat Parkı'nı ziyaret eder. Ayrıca, Londra kıyılarında güzel bir panorama için Kew Gardens, Richmond veya Hampton Court Palace'a gidebilir, ardından sakin bir sahil pubında bir bira bardağı içebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mısır'a Nasıl Gidilir?

TİFLİS’E NASIL GİDİLİR

Batum'a Nasıl Gidilir ?